Ik ben een enthousiaste gepassioneerde roeier/coach (Roei Coach, niveau 4) die andere mensen/ploegen graag begeleid in het uitoefenen van hun sportieve uitdagingen. Ik zie in tegenslagen ook uitdagingen. Ik ben al ruim 40 jaar lid bij Roeivereniging RIC in Amsterdam en heb daar mijn sporen verdiend op het bestuurlijk vlak. Ik heb ruim 17 jaar in het bestuur gezeten waarvan 8 jaar als voorzitter. In deze 40 jaar heb ik zelf ook goede sportieve resultaten bereikt. Ik heb op 2 wereldkampioenschappen geroeid maar mijn leukste overwinning blijft toch het winnen van de Head in het SA veld in 1987 waar wij als 8+ van RIC voor het eerst in 35 jaar als volledige burgeracht gepresteerd hebben. In diezelfde periode heb ik ook veel jeugd en masters gecoacht. Ik vind het erg leuk om gemotiveerde ploegen beter te maken.

In 2019 ben ik de Coastal heren ploeg van KZ&RV Muiden gaan coachen. Tijdens mijn begeleiding hebben ze een 3e plaats in de coastal ranking behaald. Voor 2020 willen we proberen om een uitzending naar de Wereld Kampioenschappen in Portugal te verdienen.

In 2019 hebben wij, Anita Meiland en ik, de meisjes boordroeien-groep succesvol begeleid naar de Coupe de La Jeunesse in Corgeno in Italie. In de meisjes 18 8+ werd een zilveren medaille gehaald met een knipoog op goud. In de meisjes 4- werd een gouden en een zilveren medaille behaald.

In 2018 heb ik een J18 begeleid naar de Junioren EK roeien in Frankrijk en een J18+ naar de WK roeien in Tsjechie. In beide gevallen werd een 7e plaats behaald.